Политиката на Асен Василев бърка в джобовете на децата ни. Проектобюджет

...
Политиката на Асен Василев бърка в джобовете на децата ни. Проектобюджет
Коментари Харесай

Красимир Вълчев: Политиката на Асен Василев бърка в джобовете на децата ни

Политиката на Асен Василев бърка в джобовете на децата ни. Проектобюджет 2024 онагледява неуспеха на финансовия министър от последните две години и половина. Предишните две години инфлацията и високият номинален растеж на вноса скриха действителната картина. Но рано или късно идва сметката.

Това написа ръководителят на Комисията по обучение и просвета в Народното събрание Красимир Вълчев в своя фейсбук профил по отношение на държавния бюджет за 2024 година, обявен от финансовия министър Асен Василев, който съобщи, че бюджетът е уравновесен в границите на маастрихтските критерии.

" Нов недостиг, още дълг, повече разноски за лихви, понижени вложения и разноски за обучение и просвета, нелогично повишени доходи на фона на понижена събираемост, увеличение на налози. Голям шлем от бюджетни провали. Това е резултатът от ляво-популистка бюджетна политика на Асен Василев " съобщи още Вълчев в своя пост.

По думите му България продължава да действа като бърка в джобовете на децата - един път като харчи за сметка на задължения и повторно като пести от развиване.

" Лъсна и лицемерието. Обещаваха, че ще спрат обири, а подвигат налози. Обещаваха да вземат от Лукойл, а им направиха подарък за 3 милиарда лв. за сметка на всички нас. Обещаваха да усилят събираемостта, а тя се срина ", написа още той, съобщи през днешния ден.бг.

Според Вълчев за две години номиналният растеж на Брутният вътрешен продукт е 37 на 100 (заради инфлацията), а на приходите от Данък добавена стойност - едвам 21 %.

" Причината за сходен срив на събираемостта може да е единствено една - корупция. Затова в този момент ни оферират да подвигаме налози, да вземаме заеми и да пестим от развиване ", в умозаключение съобщи той.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР